Нашите мисли

юни 13th, 2012 | By | Category: Най-новото, Проповеди

me_confuseКапацитета да мислим, невероятната сила на въображението, е едното нещо, което издига човека над света около нас и над животинският свят. Заради ума си – човек е можал да постигне толкова много.  Всичко, което виждаме около нас е първо било в мислите на дизайнер на работник на някой човек. Но не само нещата са следствие на мисълта, ами и характера на човека.

Библията казва: „защото каквито са мислите в душата му – такъв е и той.“ Притчи 23:7

Най-големият проблем, с който аз и ти трябва да се справяме всеки ден – единственият проблем, с който трябва да се справяме, е да изберем да мислим правилните мисли.

Един автор е казал: Аз не съм това, за което се мисля, а, което мисля – това съм.

Мили приятели, няма падение на човек, което да е изведнъж. Не може човек да е живял честен, верен живот 10-20-30 години и изведнъж да падне. Ние живеем в една морална вселена, в която човек пада бавно – моралният разпадък го има без да бъде забелязан – в мислите ни. Когато стъпим на ствола на дебело паднало отдавна дърво и той се продъни и кракът ни излезе от другата страна  разбираме, че да, дървото се е продънило изведнъж, но това, което е довело до продънването е процес на разлагане, който е траял доста време. Дървото е било подложено на разрушителната сила на  дъждовете, снега, замръзванията и влагата. Същото е и със нас – никой човек, никой не пада изведнъж – падането е крайният стадий на това, което е ставало от дълго време.

Затова, нека обърнем специално внимание върху нашите мисли. Ще се съгласите, че да си контролираме мислите си е доста трудно нещо. Най-голямата битка в живота е битката за контрол над мислите ни – нашите тихи, тайни, вътрешни мисли, които никой не знае. Контрола над мислите ни е изцяло личен – зависи от нас.  Никой не може да контролира това, което друг човек мисли – той може да го насили, но не и да го накара да ги мисли.

В тези серии от проповеди, ние изследвахме колко деструктивни може да са мислите ни ако не се грижим за тях и как да ги подчиним на Божията сила, за да може да имаме живот и то изобилен в Христа.

 

 

One Comment to “Нашите мисли”

  1. Future Health каза:

    Изключително важно е какво мислим…Може да не осъзнаваме, но това влияе на целия ни ден и живот.

Leave a Comment