Искам ли правосъдие?

авг. 8th, 2012 | By | Category: Блог, Най-новото

gilotina

Здравейте мили читатели,отново сме зад редовете и ще се радвам да научим нещо важно като насочим ума си към Божията истина, защото нашия ум е атакуван от всякъде от фалшиви надежди и смъртоностни лъжи. И ние бавно и сигурно залитаме в посока, която води до провал и дълбока скръб. Затова, нека да видим една история!

Един еврейски баща имал двама сина. Единия се насилвал да го слуша и уважава, изпълнявал нещата, които неговият баща обичал, но в същност той бил далеч от него. Другият обичал удоволствията и въобще не криел сърцето си от баща си, като правил това,което искал.

Един ден вторият брат направо отишъл при баща си и му казал:-Дай ми наследството, което ми се полага след смъртта ти, защото ми трябва сега!

Бащата, натъжен и потънал в срам заради отношението на сина си, с болка в сърцето си му дал дела от имота. Сина зарадван тръгнал на пътешествие с пълни джобове. Пристигнал в чужда страна и там много бързо намерил приятели. Парти след парти, гуляй след гуляй и парите потънали като вода в пясък. Стигнал до просешка тояга. И … тръгнал да си търси работа. Но той нищо не можел да прави и накрая един човек го взел да пасе свинете му. След време, бавно по бавно, той придобил миризмата и живота на прасетата. Трябва да отбележим, че момчето е било евреин, а за тях прасетата са най-гнусното нещо на света! Тогава момакът си рекъл: ще си отида в къщи при баща си,дано поне ме вземе за слуга. С много трудности се прибира в къщи и бащата, казва на слугите си:-Хванете този неблагодарен син и му ударете 40 тояги, после го сложете да полежи 40 години в местният затвор. Сега доведете другият син и заради това, че е изпълнителен му давам всичко, и властта и имуществото си.

Всеки един от нас, ще каже, че това е трябвало да е справедливата съдба на този син. Обаче, затворете си очите и се замислете за момент … ами вие сте този неблагодарен син?

Сигурно сте чели или слушали притчата за блудния син. Буквално тя показва нас (блудния син) и бащата (Бог), и Неговата реакция към нас, при положение, че за един грях заплатата е смърт. Нека видим истинската реакция на бащата, като вижда блудният си син, записана в Библията:

Лука15:20-23” И стана и дойде при баща си. А когато бе още далеч, видя го баща му, смили се, и като се завтече, хвърли се на врата му и го целуваше. Рече му синът: Тате, съгреших против небето и пред тебе, не съм вече достоен да се наричам, твой син.Но бащата рече на слугите си: Скоро изнесете най-хубавата премяна и облечете го, и турете пръстен на ръката му и обуща на нозете му, докарайте угоеното теле и го заколете и нека ядем и се веселим.”

Невероятен обрат, в които виждаме Божието сърце към нас. В този момент Бог е отворил ръцете Си към нас грешните с голяма милост и призив: “Върнете се не се страхувайте от Мен!!! Аз ви обичам до смърт!!!” Нека да приемем Неговата милост, да Го приемем с цялото си сърце и да се върнем, защото днес е ден на милост, не на правосъдие! До скоро приятели.

Leave a Comment