Страх към Божията истина?

авг. 21st, 2012 | By | Category: Блог

ujas

Здравейте мили читатели.Отново сме по редовете и се надявам да станем още по-мъдри,като приемаме Библейската истина.

Всеки един от нас знае,че един от най-големите ни проблеми е страха.Знаем колко много фобии има и колко много хора страдат от тях.Но интересното е,че най-големият страх,който човек може да изпита е,когато застане пред Бог.Вижда ме в Библията ясни примери за това,когато човек застане пред Бог,буквално пада на земята.Няма как да е друго,защото Бог е всемогъщ,а пък ние сме създадени от Него и най-важното сме попаднали под грях,зло,което автоматично ни разделя от Него.Затова мили приятели се получава един страх,неудобство,когато застанем пред Божието слово и повечето от нас си казват:

-Далеч … далеч от това!!!

Ако прочетем Йеремия гл.20 и началото на гл.21,ще видим един пример,който трябва да ни покаже,че всъщност,който бяга от словото на Бог е обречен на вечен страх.

Еремия пророкува тежки неща за израелтяните,буквално,че ще бъдат строшени като стомна,заради това,че не следват Божият глас.И интересното е,че един виден духовен служител с власт,началник на Господният дом на име Пасхор,като чу думите на Йеремия,го удря и го слага в клада,ръцете вързани за краката.И може би,всеки с власт като чуе такива думи,към народа си,ще го направи.Кой иска да чува думи на разруха и война?Никой!

Как свършва историята?Когато на сутринта Йеремия е освободен?На сутринта Еремия каза на Пасхор:

Господ не те нарече Пасхор, а Мигор-мисавив.

Буквално това име означава..трепет отвред или страх в околността.Заради това,че Пасхор пророкувал лъжливо и иска да спре Божият глас,което никой не може да спре или върже,Бог му дава друго име,друг живот.

Другото важно нещо,което е за нас приятели е,че историята завършва с това,че всичките приятели,които са го слушали стават с неговата участ,а именно страх от всякъде.Представете си,какъв живот и тежка смърт.

Сега идва въпроса..да бягаме ли от Божията истина?

Аз ще ви кажа само това,че ако заобичаме Бог,т.е. Неговият глас,гласът от словото Му,няма да има страх,а респект и почит към

Него и тогава?!

Съвършената Божия любов изпъжда всеки страх!

Представяте ли си всеки,ама всеки страх…ехееей!!!Обичам ви…..

Leave a Comment