Защо сме изкушавани?

авг. 31st, 2012 | By | Category: Блог, Най-новото

2b055c7488f05a7eb33989ab6d7cc1d6-550x367Невинната вяра не е силна вяра. Пример за това виждаме в Едемската градина. Невинната вяра може да е чиста вяра, но тя трябва да бъде изпитана и изкушавана, за да може да бъде силна. Точно както един атлет трябва да премине през трудната и често гадна подготовка, за да бъде силен и издръжлив, така и ние като вярващи трябва да преминем през изкушенията и изпитанията в живота. Едно трябва да знаем – ние никога не сме сами. Както Христос не бе сам в изкушенията в пустинята, така и ние не сме. Христос имаше Светият Дух до него и Божието Слово, и победи. Ние, мили приятели, имаме същите неща – всеки, който вярва в Исус и Го е признал за свой Господар, Христос идва и живее в него чрез Светият Си Дух.

Много от нас, след като повярват забелязват, че често нещата не само, че не са по-лесни преди, ами и стават още по-трудни. Това е така, защото от момента, в който започнем да живеем като Християни започва една война войната между плътта и Духа.

Защото плътта желае силно противното на Духа, а Духът – противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да неможете да правите това, което искате.Галатяни 5:17

Но не трябва да се плашим, понеже тази битка е неизбежна част от това, да можем да изпитаме насладата от това да сме победили и освободили от греха … да изпитаме духовна свобода.

 

*** – Понеже не ни се казва в Библията, кой е плодът, с който Адам и Ева са били изкушени, и понеже харесвам много ябълките, си помислих, дали забраненият плод не е бил синя слива. Усмивка

Leave a Comment