Трябва ли да следваме сърцето си?

окт. 1st, 2012 | By | Category: Блог, Най-новото

mini-volieibolna-topka-wilson-avp~2815555

Здравейте мили читатели,отново сме заедно и ще се радвам това време да не е напразно.

Сигурно мили приятелю си гледал филма „Корабокрушенецът” с Том Ханкс. В този филм има една комична ситуация,в която той с цялото си сърце,плака и страда за една топка”Wilson”,когато я изтърва и загуби в океана. Но,ако се гледа внимателно филма,сърцето на героя се прилепи към тази топка,не просто така,той говореше с нея,като на приятел,защото беше на самотен остров и тя му беше утеха в самотата.

Истината, мили приятели, e че всеки един от нас може да си прилепи сърцето към всяко нещо, а колко повече към живо същество (домашен любимец), а колко пък още много повече към човек?!

Нека да погледнем отново филма.Когато героя твърдо реши да напусне острова със сал се изви буря, сала беше почти разбит и той изпадна в безсъзнание. Когато се свести и се огледа за топката, която преди това беше завързал здраво за сала, с ужас видя,че тя беше във водата. Скочи да я вземе, като едната му ръка беше завързана за въже от сала. Така се получи, че въжето беше късо и ако се пуснеше … течението щеше да отнесе сала и щеше да загине. Дойде изборът, той трябваше да избере между живота или желанието на сърцето си. Трябва да споменем, че желанието на сърцето му го водеше към гибел, а имено, да се пусне и да хване топката!

В Библията, Бог ни казва,че сърцата ни са болни,уязвими,неразбиращи пътя на живота. Затова Той изпрати Сина Си Исус Христос,Който е Пътят,Истината и Живота да ни освободи и води в него. И който го е приел,знае каква радост е това. Но имаме много неща, които ще ни отделят от живота, които неща сърцето ни обича. Трябва да ги оставим течението да ги отнесе от нашия живот! Най-важното,. което трябва да се случи,е да имаме пълно доверие на Господа:

” И пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето, казвайки: Велики и чудесни са Твоите дела, Господи Боже Всемогъщи; праведни и истинни са Твоите пътища, Царю на вековете.Кой няма да се бои от името Ти, Господи, и да го прослави? Защото само Ти си свят; понеже всичките народи ще дойдат и ще се поклонят пред Тебе, защото се явиха Твоите праведни съдби.”Откр.15:3-4

Героя във филма взе правилното решение,макар да страда много,но накрая се спаси.Сега идва въпроса: ти, приятелю, какво ще избереш? – спасителния Божи глас или гласът на болното ти сърце? Не забравяй,че Бог потвърди,че иска да живееш! Довери Му се! Как да съм сигурен във всичко това, може да попиташ? – Виж на какво се подложи Синът Му заради теб и всеки един от нас. Отвори Библията и ще видиш голямата цена за живота ти, която е платена чрез Божият Син.Той иска да освободи сърцето ти! До скоро приятели….

Leave a Comment