Какво имаш, което не би заменил за нищо на света?

сеп. 19th, 2010 | By | Category: Проповеди

Един търговец на химикалки зареждал бензин в една бензиностанция. Когато отишъл да плати видял, че продавача-възрастен мъж имал странна химикалка – такава, каквато той никога не бил виждал (а е търговец на химикалки). Попитал продавача:
– Може ли да погледна химикалката ви? – продавача му я подал. Търговеца я огледал с опитното си око и разбрал, че тази химикалка е уникална, така той преди не бил виждал.
– Ще ви дам 100 лева за нея – казал той на продавача.
– Тя не се продава – последвал отговор.
– Ще ви дам 1000 лева за нея – настоял продавача
– Казах ви, господине, не се продава – отвърнал видимо ядосан продавача.
– Вижте, аз съм търговец на химикалки и ви давам много повече отколкото струва химикалката. Последа оферта – 2000 лева.
– Слушай младежо – казал възрастният продавач – тази химикалка е собственоръчно направена от дядо ми и за нищо няма да я заменя.
Търговеца се ядосал, платил си сметката за бензина и излязал. Като подкарал колата си си казал: „Охо, този дъртак, ще изчакам 2-3 години докато умре, и после някой от неговите роднини, които нищо не разбират ще ми я продадат за 10 лева.“
Не след дълго обаче, търговеца започнал да се замисля и си казал: „Имам ли нещо, което не бих заменил за нищо друго на света?“
123 Мили приятели, това е върпоса, който всеки един от нас трябва да си зададе. Има ли истинско нещо на света? Ако има, то не трябва ли да се придържаме към него винаги? Ако е наистина истинско, то, не трябва ли да го пазим – да не го заменяме за нищо друго на света?
Въпросът към всеки един от нас е: „Имам ли нещо, което не бих заменил за нищо друго на света?“
Нека заедно да проследим нещата, които Божието Слово ни казва, че не трябва да ги заменяме с нищо друго на света. Можете да проследите/чуйте/свалите проповедите по-долу.

Leave a Comment