Грижа за вътрешният човек

авг. 1st, 2010 | By | Category: Проповеди
600x607какво се ползва човек като спечели целия свят, а изгуби душата си?
Евангелието според Марк 8:34
Ние купуваме какво ли не на нашите деца и внуци, грижим се за физическите им нужди,, грижим се за умствените им нужди, но колко християнски игри и книжки сме им купили, за да се грижим за техните духовни нужди.
Факт е, че сме забравили, че човек има и духовна страна.
Чуйте какво е писал Джордж Карлин:
“Имаме по-широки пътища, но по-тесен светоглед. Имаме по-големи апартаменти, но по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Ние знаем повече, и пак оглупяваме; имаме по-висок доход, но морала ни е много нисък, повече веселба, но не сме весели. Ние можем да се разходим до луната, но не и пред блока след 22:00. Ние чистим въздуха и водата, но сме замърсили умовете си. Завладяхме отвъдното, но забравихме за вътрешното.
Говорим много, слушаме малко; рядко обичаме; много мразим. Ние се научихме да оцеляваме, но не се научихме да живеем, ние се научихме да добавим още години живот, но не добавяме живот към нашите години.
Причината за всичко това? Ние не се грижим за нашият дух, не храним душата си и не се грижим за вътрешният човек.”
Моника Люински – след като стана известна започна да рекламира диетични продукти. Веднъж след една от рекламите една репортерка я попитала: „Виждаме какво правиш за външният си вид, но какво правиш за вътрешният си.“
Това е въпроса, който искам да си зададем тази сутрин. Какво правите за да грижите за духа си, какво правите за да храните душата си.
Пророк Амос предрекъл подобна ситуация: Той е видял време, в което Бог е щял да изпрати нужда сред хората, в сравнение с която гладът и жаждата са били прашинки. Бог ще излее такъв глад, който ще жегне хората в най-дълбоките им части:
Ето, идат дни, казва Господ Иеова, Когато ще пратя глад на земята, – Не глад за хляб, нито жажда за вода, Но за слушане думите Господни
Амос 8:11
Нека заедно да дойдем в Божия храм и да научим какво ни казва Библията, за гладът на нашите души
С какво да храним вътрешния човек, за да може той да е по-добре:

Leave a Comment