В каменната кариера на живота

сеп. 21st, 2014 | By | Category: Блог, Най-новото

12345В Казанлък, това лято много се строеше. Като гледам, май и в цяла България се е строяло така. Не знам дали ви прави впечатление, но по време на строежи шумът от строителните работи е непоносим. Не дай си Боже да четеш или да си седнал на кафе с приятели близо до строеж.

Това, което научаваме от Библията е, че когато Соломон е строял Божият храм, всичките камъни са били дялкани, отсичани и полирани на самата каменна кариера. Идеята е била, че когато камъните стигнат местонахождението си, храма, те е просто трябвало да бъдат съградени заедно с другите без да се чува никакъв шум на инструмент.

Мисля, че от тази история, можем да направил и аналогия за нашият живот. Ти и аз, тук на земята, сме в каменната кариера. Ние усещаме работата на тежките каменоделни машини и инструменти върху нас. Ударите с длетото бавно, но славно ни отделят от земните неща, без които си мислим, че не можем. Но, както апостол Петър казва „живи камъни,“ нас ни оформят така, че когато дойде времето да сме положени в Божият храм, да си паснем перфектно.

Вероятно сте разочарован от живота, защото искате живот без болка и без страдания. Но няма как, не може живота в каменоделната да е безболезнен. Живота без болка, проблеми и страдания е запазен за по-късно, за друго време и друго място. Ние никога няма да познаем живота без болка, без теготи, без проблеми, живота в Божието присъствие, освен ако не бъдем оформени в каменната кариера.

Та, знаейки това, нека се оставим в ръцете на Грънчаря, на Каменоделеца така да ни оформи, че един ден, представени пред Неговото славно присъствие, да бъдем пълноценни и напълно пасващи във вечният Му храм.

„Когато се строеше, домът бе иззидан с камъни, приготвени на кариерата; така че нито чук, нито брадва, нито каквото и да е желязно сечиво не се чу в дома, докато се строеше.“ 3 Царе 6:7

Leave a Comment