Търси се: дълготърпение

ное. 18th, 2014 | By | Category: Блог, Най-новото

Но придобих милост по тази причина, за да покаже Исус Христос в мене, главния грешник, цялото Си дълготърпение, за пример на онези, които щяха да повярват в Него за вечен живот. 1 Тимотей 1:16

longsufferingСигурно сте чували молитвата „Господи, дай ми търпение, ама дай ми го СЕГА!“ Света около нас, рекламите по телевизията, куриерските услуги и магазините постоянно ни напомнят, че всичко може да стане веднага. Всяко нещо можем да го получим утре, та дори и в същият ден. Трябва да знаем, че това не е Божият начин, Бог иска да ни научи на търпение.

Твореца иска ние да сме качествени хора, и едно от качествата, които желае да изгради у нас е дълготърпението и смирението. Едно от определенията за смирение е задържане на ума за дълго време преди да се отдаде на действие или страст.

Ако днес имаме нужда от някакво качество, то това е търпението. То е най-трудното от всички богоугодни качества, понеже ние мислим, че всичко около нас трябва да стане със щракане на пръст. От друга страна, аз вярвам, че този добродетел е най-близко до Божието сърце, понеже Бог е търпелив, даже дълготърпелив и многомилостив.

Човек, който има дарбата на дълготърпение и смирение може да показва търпение към хора, които не спират да дразнят. Той не критикува и атакува, когато самият е атакуван или критикуван. Този човек не се изгубва в страстта си, когато е ядосан или раздразнен. Дълготърпението знае да стои мирно и да чака реда си. То не прибързва и не иска да е на неговата, то чака радостно и търпеливо за спасението, което Бог ще даде.

Прекрайте време в молитва. Кажете на Спасителят, че наистна искате Той да развие тази дарба у вас, за да приличате повече на Него, и се решете на дисциплина от ваша страна, докато трае процеса на Божието обучение за дълготърпение.

Leave a Comment