Каймака или утайката

ян. 3rd, 2011 | By | Category: Блог, Най-новото

Живота, който живеем е направен толкова уникално, че ни се предлага възможност за избор относно как да го живеем. Познавам много хора, които искат да съберат утайката от живота и да живеят с нея. Така те си мислят, че са щастливи и бунтари. Но, какво му е хубавото да живееш с утайката на живота? Утайката, това е нещото, което след като се изпие кафето отива на боклука. Недейте се задоволява с утайката на живота.

Бог ни предоставя уникалната въжмозност, чрез Неговата помощ, да събираме и да живеем с каймака на живота. Това не означава, че никога няма да имаме проблеми, не, но означава, че дори в проблеми и трудности има един до нас, който ако Му се доверим, ще направи така, че да ядем от каймака на живота.

Мили приятели, нека не се задоволяваме с утайката на живота, а с каймака, Бог е предвидил за нас каймака, а не утайката. Ако до сега все сме правили грешният избор – утайката – нека не го правим вече, нека тази нова година да е новото начало за нас. А за Бог ново начало, означава ново творение. Няма вече утайка, има само каймак – дори и в най-трудните моменти от живота.

Само, който не е опитал, само той не знае за какво говоря!

По-добре описан каймака на живота, който се опитвах да ви обясня по-горе се намира в Божието Слово. Четете бавно и си представете всяка картина описана от псалмоповеца:

Господ е Пастир мой; Няма да остана в нужда. На зелени пасбища ме успокоява; При тихи води ме завежда. Освежава душата ми; Води ме през прави пътеки заради името Си.  Да! и в долината на мрачнaто сянка ако ходя Няма да се уплаша от зло; Защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.  Приготвяш пред мене трапеза в присъствието на неприятелите ми, Помазал си с мира главата ми; чашата ми се прелива.  Наистина благост и милост ще ме следват При всичките дни на живота ми; И аз ще живея за винаги в дома Господен.

Псалм 23

Leave a Comment