Подражатели на Божият характер – даване

фев. 19th, 2011 | By | Category: Най-новото, Съобщения

tithingЗнаете ли защо създаде Бог света? Не е защото е имал нужда от някой … та Той е Троица – Бог Отец, Бог Син, Бог Святи Дух – Бог никога не е сам. Бог е Творец, Той е създател, и най-важната Божия характеристика е, че Бог е даващ Бог. Целта на Бог за създаването на човека е от желание да дава – да раздава Себе Си.

Как ние показваме нашата обич към Бог? Като ходим на църква? Като четем Библията? Като постоянно стоим в къщи и се молим? Не, Библията е ясна:

 Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си, той е лъжец; защото, който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял. 1 Йоан 4:20

Начина по който ние показваме нашата любов към Бог е като обичаме другите. Не може човек, който не ходи на църква, понеже там всички са лицемери да каже, че обича Бог – просто според писанието, този човек е лъжец. Ние показваме обичта си към Бог, чрез начина, по който обичаме другите около нас.

Заради това, че Бог ни е създал, и че ни е създал подходящ помощник ние трябва от радост да се покланяме на Бог. Поклонението, е нормалната реакция към нещо, което е правилно. Поклонението не е задължение – то трябва да е нормална реакция, след като даден човек осъзнае нещо, без което живота му би бил безмислен.

Защо служим и се покланяме на Бог? Не е от задължение! Даже, когато го правим от задължение – виждаме, че това не е истинско поклонение. Ние Му се покланяме понеже Го обичаме, понеже сме благодарни – ние го обичаме, понеже Той е обикнал пъро нас.

Библията ни окуражава да сме подражатели на Бог. Следователно, ако Бог е даващ Бог, то не трябва ли и ние да даваме? Как да даваме? Едно от нещата споменати в Библията за даване е даването на финанси за развитието на Божието дело в църквата, града или държавата. Разбирам, че той е най-парливата тема, тема караща хора да напускат църквите и да основават нови, но нека бъдем честни – даването е Библейска дисциплина установена от сам Бог.

Някой ще каже, “Ама Той Бог си има, защо да давам от моето си?” Това е проблема, ние сме егоисти. Божието Слово пак ни поправя относно този начин на мислене:

’’Господна е земята и всичко, което има в нея, Вселената и тия, които живеят в нея’’ Псалм 24:1

Ако успеем да разберем този стих, то живота ни ще се оправи напълно, понеже пак нашият Господ Исус Христос казва в Писанието:

По-блажено е да дава човек отколкото да приема. Деяния 20:35

Но как? Колко? Къде? 10% от кое? Наистина ли е 10%? Ами ако нямам пари да вържа двата края?

Заповядайте на нашата неделна служба, където ще се опитаме заедно да зададем и намерим отговори на тези въпроси, изучавайки Божието Слово.

Tags: , , , , , , ,

One Comment to “Подражатели на Божият характер – даване”

  1. Анонимен каза:

    BOG E TVARDE MILOSTIV KAM NAS I POKAZVA LIUBOVTA SI VSEKI DEN,VAPREKI 4E NE Q ZASLUJAVAME!!!TOI NIKOGA NQMA DA NI IZOSTAVI I NIKOGA NQMA DA NI ZABRAVI!!!I V DOLINATA NA MRA4NATA SQNKA DA SI BOG E S TEB!!!6TE ZAPOVQDA NA ANGELITE SI DA TE PAZQT VAV VSI4KITE SI PATI6TA,NQMA DA POZVOLI DA UDARI6 NOGATA SI NITO KOSAM DA PADNE OT GLAVATA TI.TOI ZNAE VSQKA NA6A NUJDA PREDI O6TE NIE DA SME MU KAZALI,ISKAM DA VI UKORAJA 4E VINAGI BOG MI E DAVAL TOVA KOETO SAM ISKAL I VINAGI E PRAVIL TOVA KOETO E NAI-DOBROTO ZA MEN.DAVAITE ZA BOG,DA NE VI SVIDI NIKOGA,NIKOGA!!!I TOI NQMA DA VI OSTAVI V LI6ENIE NIKOGA!!!OBI4AITE GO I VQRVAITE V NEGO SAMO TOVA ISKA!!!BOG DA BADE S VAS!!!!

Leave a Comment