Колко струва Библията?

фев. 26th, 2011 | By | Category: Блог

zx450gy250_343479

Здравейте мили читател. Oт наблюдението ми в нашият свят, ние хората постоянно оценяваме нещата. Казваме:Това струва толкова, това е по-качествено от другото, това е по-ценно, това не струва и пукната пара. Но на християнина идвало ли му е в мисълта, колко ли пък струва Библията? Всички знаем,че на всяка книга в повечето случаи накрая има цена. Да и на някои Библии има цена, но мили приятели, истинската цена единствено може да се види вътре в прекрасното писмо на Бог към нас.

Много хора биха дали огромни суми да разберат рецептата на живота, биха отишли до края на света, биха прочели томове с книги само и само да открият чудото на живота. В Библията е споменато , че когато Божията мъдрост беше излята в Соломон,отвсякъде идваха хора и царе да го слушат, за да разберат рецептата на истинският живот. Интересното е, че Исус каза в Мат.12:42 ”а ето тук има повече от Соломон”. Защо каза тези думи, нашият Господ? Защото Исус Христос разкри в пълнота рецептата за истинския живот. Той каза на учениците си, че са блажени (радостни), защото виждат и чуват думите Му, които думи мнозина пророци и праведници са желаели да чуят.

И един младеж отиде при Христос и Го попита:”Какво да направя да имам вечен живот?” (Мат.19:16). Господ му отговори и този отговор, който е за всички, които искат да живеят започна така: ”Но ако искаш да влезеш в живота….?” (Мат.19:17). Мили приятели, виждаме, че човек или е в живота или не е. Ако човек иска да живее, той или тя трябва да влезе през вратата на живота – Господ Исус Христос. Затова казваме, че Библията е най-ценното нещо за човека. Тя ни дава пълната възможност, да опознаем Бог, себе си и света, и да живеем истински. Затова, мили християни, моята лична оценка за цената на Библията е че:ТЯ Е БЕЗЦЕННА

Leave a Comment