Нищо не е решено, докато не е свършило

апр. 9th, 2011 | By | Category: Най-новото, Съобщения

SOCERНе знам дали сте фенове на футбола или просто от любопитство сте гледали сблъсъка в Шампионската лига между два от най-добрите отборa на Европа, Байерн Мюнхен и Интер. Този мач изглеждаше обещаващ за германците. На 23 Февруари те побеждават италианският отбор на собственият им терен с 1:0. В мача-реванш нещата бяха повече от положителни за Байерн. Те водеха с 2:1 с гол на чужд терен. След малко обаче, Интер изравниха, което пак не беше толкова зле за баварците, които се вече бяха отпуснали и просто доиграваха мача, очакващи победата. Тогава се появи изневиделицата Горан Пандев, който простреля вратата на Крафт за 3:2 две минути преди края и с това изпари всички надежди на Байерн да продължи в този престижен турнир.

От тази история аз запомних едно нещо: Нищо не е решено, докато не е свършило.

В превод на спортен език, това означава: „Има още 2 минути игра, имаме шанс, няма да се предаваме. Ще играем до последната свирка.“

Това мили приятели е посланието, което Бог ни носи с най-великият от всички Християнски празници – Възкресение Христово. Бог може да даде живот, дори, когато всичко е показва, че крайният резултат ще е смърт, победа, когато по всичко е личало че нещата вървят към загуба, възкресение, когато единственото, което е било на хоризонта е бил груб, дървен кръст.

Какво означава това за нас? Означава, че не трябва да затваряме Книгата на Живота при първите облаци на трудност в живота, не бива да се отказваме и да клякаме пред проблемите в живота преди да е изсвирен последният сигнал от Съдията на Живота. Ако Бог е във вашият живот: нищо не е решено, докато не е свършило. Недейте сами, както играчите на Байерн Мюнхен да решавате кога в свършва мача и да се отказвате, бъдете като играчите на Интер – до последно се борете, понеже последният съдийски сигнал не е даден.

Заповядайте в Неделя на нашето богослужение, за да разберем заедно, Бог не се отказва от никой човек.

Leave a Comment