Болката …

апр. 29th, 2011 | By | Category: Блог, Най-новото, Съобщения

bolkaКогато преминаваме през трудни моменти, замисляме ли сме се, че нашият живот заслужава да е по-лесен? Не да е напълно безболезен, но чак пък толкова …. Нещо, което трябва да знаем е, че много от нас имат т.нар пристрастяване към усмихването. Какво искам да кажа? Когато ни заболи, ние покриваме болката с медикаменти, удаваме я, или се преструваме, че я няма.

Дълбоко в себе си, си мислим, че живота би трябвало да е много по-лесен. Истината е обаче, че истинският живот не е без болка.

На всички ни се иска Бог да махне със вълшебната Си пръчица над изпълнените ни с болка сърца, и изведнъж да ни се върне усмивката на лицето. Интересното е, че Бог отказва да направи това. Болката е това, което ни кара да коленичим. Болката е това, което ни изцежда силите и ни кара да застанем смирено пред Бог. Болката е това, което ни кара да имаме едно по-дълбоко взаимоотношение с Бог.

"Бог ни шепне в нашите удоволствия, говори ни в нашата съвест, но в нашите болки Той крещи. Болката е Божият "мегафон", който събужда оглушалия свят." К.С. Луис

Leave a Comment