Да влезем в живота!

юни 4th, 2011 | By | Category: Най-новото, Съобщения

Bridge-the-gap-photoВ проповедта от миналата Неделя разбрахме едно, има някаква разлика в нашето разбиране за Благата Вест и това, кеото е Тя във всъщност. Разбрахме, че ние обичаме да мислим за Благата Вест в миналото (прошката на нашите грехове) и в бъдещето (вечен живот в Божието присъствие). И тези неща не са грешни, те са правилни. Проблема на много християни е, че не знаят какво им носи Благата Вест сега, в момента, в живота който живеят … и това неразбиране създава едно разминаване между това, което е Благата Вест и това, което ние си мислим, че е.

Ние трудно осъзнаваме, че това, което е направил Христос ни дава сила да живеем сега, в този свят. Не е достатъчно само да вярваме в силата на Христос за прощаване на греха, и обещанията Му за вечен живот след смъртта … а да вярваме в силата Му за настоящото.

Как Бог ме променя и ми помага да раста в този живот? Какво ми е дал Христос, което може да ми помогне, особено след скандала със съпруга си снощи? Как това, което ни е дал Христос помага на човек, който се бори с депресия и страх? Как това, което ми е дал Христос за помощ в този свят ще ми помогне на работното място или у дома? С какво ме е снабдил Христос, за да ми помогне в трудностите, които изпитвам като страх, жажда за материалното и похотливи страсти и желания? На какво приличат покаянието и промяната? Защо имам повече проблеми с един грях, а почти никакви с друг, защо изобщо правим нещата, които не трябва да правим?

Предполагам, че всеки, който иска да разбере смисълът на Благата Вест си е задавал или в момента задава тези жизнено важни въпроси. Само, когато разберем каква е силата и дейността на Благата Вест в нашето ежедневие, ще можем да знаем защо правим някои неща. Ние ще  имаме ясен поглед върху живота ни и ще разберем къде има нужда от промяна и как да се стигне до тази промяна. Знайте, че можем да разбрем това, което Бог прави сега и не само това, ами и да участваме в Неговите дела. Ние можем да живеем истински и както Христос казва на всеки от нас “да влезеш в живота”(Матей 19:17)!

Заповядайте на нашата Неделна служба от 10:00ч.

Leave a Comment