Живот на покаяние и вяра

юни 11th, 2011 | By | Category: Най-новото, Съобщения

change1Бог ни е благословил с Неговата благодат, която ти дава Неговото присъствие, Неговата сила и ни е направила обект на Неговата вечна любов. Понеже принадлежим на Него – ние живеем според Неговият план, Неговият дневен ред. И ако Божият план за теб и мен, за всички е промяна, то нашият живот трябва да се характеризира с покаяние и вяра – това е, за което сме призвани.

Към края на кариерата си, Майкъл Джордан е бил попитан от журналисти, защо на всяка тренировка той е идвал по-рано и от новаците … а той е бил няколко години наред избиран за най-добрият баскетболист на всички времена.

Отговора му бил: “Моята успеваемост е 50%. Това означава, че колкото хвърляния съм вкарал, толкова съм и пропуснал.” Той е искал да продължи да тренира повече и повече, доколкото времето и силите са му позволявали.

Какво означава това: Това означава, че Християнина ще се бори с греховете си и постоянно ще има нови и нови врагове, които дявола ще поставя на пътя му. Християнският живот на промяна е Божият план за всеки един от нас – и този план се постиха не с наша сила а с Божията благодат в нас.

Тит 2:11-13 Защото се яви Божията благодат, спасителна за всички човеци, 12. и ни учи да се отречем от нечестието и от светските страсти и да живеем разбрано, праведно и благочестиво в настоящия свят, 13. като очакваме сбъдването на блажената надежда, славното явяване на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос

Leave a Comment