Грешен,означава ли ненужен?

юли 4th, 2011 | By | Category: Блог

robert_pattinson1

Здравейте, мили читатели, в тази статия ще разгледаме един интересен въпрос, дали ние които сме грешни, сме и също ненужни? Нека се поровим в Божието слово и да намерим точния отговор на този въпрос. Трябва да видим нещата още от самото начало.Във Бит.2:18-20 ,Бог казва, че за Адам не е добре да бъде сам, при положение, че той е имал връзка с Бог и целият животински свят (т.е. Адам не е бил сам). Извода мили читатели е, че Бог е създал човека да е социално същество, общуващо и живеещо с други хора. В същият този текст се вижда, че на човек му трябва помощник,т.е. ние живеем не за себе си, а за да бъдем помощници.

Какво става след грехопадението? Всеки човек загубва Божия образ и от там точната си функция, а именно: да е помощник на другите.Нека да видим и думите на Христос в Лука 11:23 ”и който не събира заедно с Мене,той разпилява”. Буквално виждаме, че ако не сме приели Спасителя, ние нямаме Божият образ чрез скъпия подарък Святият Дух, и ние не сме помощници. Но ако сме приели Спасителя, ние отново ставаме ценни за всички хора, а именно отново техни помощници. Затова християните са ценни за света, понеже чрез тях Бог помага на другите по точния начин. Това не е помощ като баба ми преди да повярва,купуваше на дядо ракия да има мир в семейството, а той беше алкохолик. Всеки ревностен християнин бавно по бавно става, чрез Божията промяна, истински и опитен помощник на хората, но това не означава,че всички хора ще го смятат за помощник, важно е каква е Божия оценка за човека.

Ако е с Христос,той няма да е разсипник, напротив, ще бъде скъп помощник, верен приятел и страж,който предупреждава другите,когато вършат беззаконие и нараняват себе си и околните. Мили християни,никога,ама никога да не забравяме, че всеки от нас си остава грешник. Затова завършвам с описанието за Йоан Предтеча: Йоан 1:8”Той не беше светлината,но дойде да свидетелства за Светлината” Нашият Господ и Спасител Исус Христос, на Който да бъде вечна слава от сега и до века амин.

Leave a Comment