Имащи Божият Дух

апр. 9th, 2012 | By | Category: Блог, Най-новото

 След като излезе веднага от водата, видя, че се разтварят небесата и че Духът като гълъб слиза на Него. Марк 1:10

 

1148Небесата се отвориха. Духът слезна върху Исус – знамение, че Отец обещава да бъде с Исус.

Чрез нашето кръщение, ние всички сме получили същият Дух. Духът е Божието присъствие в нас, което ни помага и е на наша страна (само ние да сме на Божията страна). Но Духът не е в нас само, за да бъде в нас. Както Исус, ние сме изпратени да благославяме с този Дух целият свят – чрез възвестяването на Божието Царство.

Внимавайте  обаче, ние имаме и силата да правим други неща –  вместо да благославяме, ние можем да проклинаме, вместо да изцеряваме, да нараняваме, вместо да обичаме, да мразим, вместо да вдъхваме сигурност в Божиите пътища, да вдъхваме съмнение, вместо да носим мир, да носим омраза, вместо да носим обединение, да носим разединение.

Обаче, понеже имаме Божият Святи Дух в нас, ние също имаме невероятната привиления и прекрасна възможност, да правим това, което Исус прави – да раздаваме живот!

Когато ни е даден Духа, ние сме били призвани към велики дела. Да, ще продължим да грешим, ще продължим да имаме проблеми с характера си. Но, въпреки всичко, ние сме призовани да бъдем велики – велики в даването на прошка, велики в благославяне, велики в носенето на мир, велики в създаване на единство, велики в изцеряване, велики да обичаме, и най-вече: велики в провъзгласяване на истинският Живот, който сам Бог давана всеки, който иска.

Нека се замислим – ние, които имаме Божият Дух, какво даваме на другите около нас, на нашето семейство, на приятелите ни, та дори и на враговете ни?

Духът на Господа Йехова е на мене; защото Господ ме е помазал да благовествам на кротките, пратил ме е да превържа съкрушените сърца, да проглася освобождение на пленниците и отваряне затвора на вързаните; да проглася годината на благоволението Господне и деня на отплатата от нашия Бог; да утеша всички наскърбени;  да наредя за наскърбените в Сион, да им дам венец вместо пепел, миро на радост вместо плач, облекло на хваление вместо унил дух; за да се наричат дървета на правда, насадени от Господа, за да се прослави Той. Исая 61:1-3

Leave a Comment