Богаството говори, но какво?

апр. 30th, 2012 | By | Category: Блог, Най-новото

1_high

Здравейте мили читатели, отново сме заедно и това е радост за мен. Искам да споделя мисли с вас, мисли, които водят към Божията истина. И точно Божията истина е тази, която ни дава пълна представа за добро и зло, за да имаме ясен избор в нашият живот, и да не може да си кажем: Ех само,ако знаех,че това нещо ще разсипе живота ми?

В християнската общност се наблюдават същите проблеми, които са и извън църквите. И няма как да е друго, защото няма защитено място на планета от злото. Единствената сила, с която Бог ни дава успех е чрез библейската истина, заложена от Него там. Една от най-търсените и желани мечти, както и депресираща такава ако не е осъществи е да сме успели, богати и с голям статут в обществото. Виждали сме как семейства се разделят за това, че не са с определен финансов статут в обществото, хора изпадат в дълбоки депресии,за това,че не са „финансово стабилни”и т.н. и т.н.Това е огромна тежест върху човешкото сърце.

Този натиск е също върху християните и лично съм виждал християни които копнеят за материалното, защото мислят, че нямат достатъчно. Докъде може да стигне това? Отговорът е … до никъде! (ще каже някой)! Но нещата са много по-сложни! Ще видим един момент в Библията за християни, които са получили в живота богатство и статут и как бива объркан техният ум. Става въпрос за една църква в град Лаодикия. Този град се е славил с богатството си и виждаме Божиите думи към тях.

”Понеже казваш:Богат съм,забогатях и нямам нужда от нищо,а не знаеш,че ти си окаян,нещастен,сиромах,сляп и гол” 3:17 Откр. на Йоан

Виждаме проблема, ако си придобил желанието на сърцето си за богатство, най-вероятно мисълта ти е: нямам нужда от нищо.  Аз лично не искам да имам дори едно от тия неща в живота си. Най-стряскащото за мен, е да ослепея духовно, дори не искам и да си го помисля даже. Дали Бог иска да сме сиромаси? Отговора го виждаме, кой според Христос е сиромаха! Този, който мисли, че земното богатството го прави щастлив. Най-важното, мили приятели е, че истинския Живот и Път е в Истината, която е Господа Христа. Какво избираме ние, човешкото или Божието определение за богатство? Нека всеки сам да реши?

Leave a Comment