Тайните на сърцето

юни 27th, 2012 | By | Category: Блог, Най-новото

diskv-final-denis-G

Здравейте мили читатели,добре дошли отново на интернет страницата на ЕБЦ гр.Казанлък. Радвам се,че съм в състояние да изразя ума си,чрез Божието водителство и да се огледаме заедно отново в част от истината,която изцелява нашият ум.

По-миналата неделя,един от моите любими тенисисти стигна финал на тревни кортове. Не беше печелил турнир до сега на трева,но формата, в която беше, му даваше големи шансове за успех. И наистина с добра игра взе първият сет и му трябваше още един.  Шансовете драстично скочиха в негова полза. В края на вторият сет, обаче, се случи нещо сензационно? След като беше загубил подаването си, което е решаващо за играта на трева, той проби съперника си, но после веднага в другия гейм, пак загуби подаването си. И тогава гневът на сърцето му показа лицето си. Той яростно се засили и удари с крак рекламката, пред краката на съдията на линията. Тя се строши и нарани крака на съдията. В изпълнение на правилника, го наказаха чрез дисквалификация. Очакваната победа, първа на трева се изпари, както сумата от награда, както и точките за ранглистата, както доброто на неговото име и … при такива ситуации, няма как да не настъпи и голям срам за човека.

На мен ми стана много мъчно, но не съм се изненадал на това, защото и аз съм минавал това нещо. Забравих да ви кажа,че и аз също играя тенис от много време, даже си позволявам да тренирам хора. Дано съм им помогнал. Но както и да е, искам да ви разкажа и моята история,преди да повярвам, за един миг от живота ми в играта тенис.

Ще започна малко по-отдалече. Аз не обичам да пътувам и по това време не обичах да ходя в гр.София. Но трябваше да си купя ракета и по времето, когато това се случваше нямаше в нашият град втора употреба ракети, както сега.Отидох, избрах си една ракета и след определено време, бях поканен на мач от един съгражданин. Исках много да спечеля мача, но това не стана. След последната точка, която беше и края на мача и края на мен ,видях лицето на моето сърце? Хвърлих ракетата със все сила към коловете на мрежата, тя се удари и счупи. После отидох до нея и със все сила я заблъсках в цимента докато я направих на парчета, които се държаха заедно само благодарение на кордажа. После злобно я хвърлих през оградата. Противникът ми се стъписа от ставащото пред очите му. Какво стана,защо това се случи?

Нека сега да видим част от Библията:

„Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.” Евреи 4:12

След като повярвах, вече мога да си направя сметка, защо това се случи като използвам Божията истина, която издирва помислите на сърцето!

Защо този гняв се беше  появил и буквално ме превърна в друг човек?

Първо, аз мислих , че противника не е достоен за мен…утрепка. Второ, исках да се доказвам на хората. Трето, всичко, за което мислех беше само аз и аз. Четвърто, аз не обичах играта тенис, а личността си … пълна гордост. Пето, аз не бях виновен, а всичко останало и най-вече ръкетата ми. Виждате, мили приятели, какво мислене съм имал тогава! И какво получих за награда? – тежка загуба, ново ходене до гр.София, загуба на пари и голям срам! Хубава поука, нали приятели?

Да, всеки от нас има много моменти в живота си, в които ние виждаме истинското лице на нашето сърце. Тогава имаме два избора за реакция, два избора, от които ще зависи нашият живот в бъдещето,бъдеще на радост или …

  1. Да кажем: Бях под голямо напрежение, не знаех, не прецених, този ми попрече, онзи ме накара, трети ме заблуди и аз съм човек, всеки бърка, трябва да ми простите – и т.н. и т.н т.е. оправдания!?
  2. Да погледнем и опознаем, чрез Божието Слово, сърцето си, и да поискаме от Бог да го промени, директно, чрез правилно мислене и действие!

Какво избираш ти приятелю?Аз избрах второто:

„Сърце чисто сътвори в мене, Боже,и дух постоянен обновявай вътре в мене” Псалми 51:10

One Comment to “Тайните на сърцето”

  1. Dimitar каза:

    Колко е хубаво ,когато чрез действието на Бога намираме себе си!!

Leave a Comment