Вкуси и се зарадвай

юли 23rd, 2012 | By | Category: Блог

Photo 30.06.12, 23 57 53

Здравейте мили читатели, отново ще си поговорим за случки от нашият живот и ще ги сверим с Божието слово. Аз съм напълно убеден, че ще е за наша полза ако приемем поуката, която тези редовемогат да ни покажат, защото който обича поуката, обича душата си!

Преди месец, майка се разболя и аз трябваше да отида на мястото ни да полея, и да обера плодовете от градината. Накрая на работата трябваше да обера малините. Който е брал малини знае,  че трябва да е търпелив, да се навежда и внимателно да ги обира и да търпи обожданията от игличките. Но после мили приятели, сложени в хладилника със захар … мммммм … вкусотия!

Още за малините: Богати са на витамин С, като 200 гр малини покриват препоръчваната доза за деня. Добър източник са на минералите: калий и магнезий. Съдържат значителни количества полифенолни антиоксиданти, като антоцианиновия пигмент. Сред полифенолите е и доказалата се в подпомагане лечението на различни заболявания елагична киселина.В състава на малините има още: кварцетин, галиева киселина, цианидини, салицилова киселина, кетахини и други вещества със значими биохимични ползи за човешкия организъм.Имат високо съдържание на фибри, което спомага за чревната перисталтика, като подобрява усвояването на хранителните вещества.

Да видим сега, какво ни казва Библията:

Псалм 34:8 „Вкусете и вижте, че Господ е благ; блажен онзи човек, който уповава на Него.”

Има едно нещо, което е най-велико и най-вкусно за опитване. Това са Божиите плодове към нашата душа. Но мили приятели, ние трябва да се наведем да ги оберем,т.е. да се поклоним, смирим и признаем греха към Нашият Създател. Трябва да искаме прошка и тогава и само тогава, ще опитаме вечното блаженство. Също трябва да сме търпеливи за нещата, които искаме от Бог да се случат в нашия живот.

Някой си задават сега въпроса, дали аз съм сигурен в това, което пиша и че наистина ли, Бог е с прекрасен вкус?

Отговорът ми е:

-Аз вкусих малинката с форма на сърце. Божието сърце към мен и ви казвам смело: какво чакате, берете с пълни шепи и хапвайте до насита от Божията благост и милост, защото нашата душа е гладна до смърт!!!

До скоро приятели.

One Comment to “Вкуси и се зарадвай”

  1. Dimitar каза:

    Не можеш да наречеш някого „мил приятел“,ако това не е в сърцето ти.Затова аз също ще те нарека -Мил Приятел-и ще цитирам пасаж от една книга:“О,колко ценно е да откриеш приятел като Йонатан.Да имаш близък човек,който ще те защитава,ще цени интересите ти и ще търси единствено твоето щастие.Да се радваш на побратим,който ще те оставя да бъдеш себе си.Човек, в чието присъствие се чувстваш спокойно,пред когото няма нужда да криеш мислите си или да мериш приказките си.Да знаеш ,че неговата вярна десница ще пресява плявата от зърното,ще запазва ценното и с добросърдечност ще издухва ненужното надалеч.“

Leave a Comment