Тъпо ли ти е с Бог?

май 15th, 2013 | By | Category: Блог, Най-новото

По тази причина ти напомням да разпалваш дарбата от Бога, която имаш чрез полагането на моите ръце. Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение. 2 Тимотей 1:6-7

Chronic-Boredom-hurts-the-heartТака трябва да живеем живота си, че това, което правим, или това към което се стремим да ни дава енергия да бъдем "живи". Реалността е, обаче, че на повечето от нас, с изключение на някои моменти в живота, ни е доста тъпо (нарочно използвам тази дума). Оттегчението така ни обгръща, че когато решим да направим нещо, ние прекъсваме наполовината или поради нежеланието/безхаберието/тъпотията, с която го правим, накрая извършваме грях.

Въпроса тогава, който трябва да си зададем е "какво трябва да правим, като последователи на Исус Христос, че живота ни в Него да не ни е тъп?"

Думите на апостол Павел към Тимотей според мен са доста точни:

"да разпалваш дарбата от Бога, която имаш чрез полагането на моите ръце. Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение."

                                        2 Тимотей 1:6-7

В един филм* главният актьор казва следните думи: "вярвам, че Бог ме е създал с някаква цел, също ме е направил и много бърз. Когато бягам, усещам Неговото благоволение в мен."

Кога се чувстваш жив? Какво правиш, докато времето ти на земята отлита? Кое е това нещо, което дори и след като си капнал от умора, не искаш да спреш да го правиш? Кога усещаш Божието благоволение върху себе си? Това е твоята дарба, това е, нещото за което Бог те е създал.

Преди време, в църква имаше един млад човек, който ми казваше, че всеки път, когато се среща с невярващи хора и им разказва за Исус Христос, и спасението, което е налично за всеки, той буквално "бликал от живот." Като пастор, доколкото можех го окуражавах да продължава в тази насока, понеже това му е дарбата, дадена му от Бог. За жалост, обаче, него го мързеше, въпреки, че признаваше за живинката, която се появява у него, когато "разпалвал дарбата си." Живота му с Бога, наистина продължи да бъде "тъп и оттегчителен", както той сам се изразяваше.

Словото ни казва, че на всеки един от нас му е дадена дарба от Бог, която дарба, има за цел да ни дава „живинката“ да вършим Божията воля, а това е единственото нещо, което ще ни кара да се чувстваме истински "живи".

Въпросът е: какво правиш ти, за да разпалиш дарбата, която Бог ти е дал?


*Филма се казва – Огнени колесници http://siff.bg/index.php?page=movies&id=492&lang=bg

Leave a Comment