На царската маса

май 31st, 2013 | By | Category: Блог, Най-новото

Така Мемфивостей живееше в Йерусалим и винаги ядеше на царската трапеза. А той беше сакат и с двата крака. 2 Царе 9:13

kings tableМемфивостей не беше украшение на царската маса, въпреки това, той имаше благоволението на Давид, понеже царят виждаше в него лицето на най-добрият си приятел, Йонатан.

Както Мемфивостей, така и ние също можем да извикаме към Царят на Славата Кой е слугата ти, за да погледнеш милостиво на такова умряло куче като мене? , но въпреки всичко, Господ се радва на нашето присъствие на Неговата маса, понеже в нашето изражение Той вижда Своят възлюбен Исус. И това е истината, Божиите хора са възлюбени заради Някой друг. Това е силата на любовта, която Отец има към Своя Единороден. Заради Исус, Бог въздига Неговите братя и сестри от беднотията и изгнанието, които греха ни носи, и ни поставя на знатни места, грижи се за нас като с царски деца.

Точно както Мемфивостей беше сакат, така и ние сме деформирани и сакати, но това не ни пречи царят на царете да ни къпе ежедневно с внимание и любов. Сакатостта не е пречка за това да бъдем наречени деца на Царя. Нашето право да сме възлюбени и благословенни от Бог не куца, въпреки, че собствената ни сила куца.

Масата на Царя е едно чудесно място на закрила, за такива, които са сакати. Там е и мястото където ние се раваме на нашите слабости и немощи, понеже в тях се показва силата на Христос.

Leave a Comment