Истината за християнския живот

юни 18th, 2013 | By | Category: Блог, Най-новото

345“Когато повярваш“, казват някой „всичките ти проблеми изчезват. Бог изглажда живота ти и той става песен и много лесен.”

Други пък казват „като повярваш, проблемите тепърва започват. Преди Сатана не те е закачал, понеже си бил на неговата страна. Сега ще те атакува безмилостно, така че, „затегни коланите“.

И двете изказвания са частично верни, но изкривяват истината, която е: Преди да повярваш, целият ти живот е бил разруха поради начина ти на живот както и от празнотата и безцелността на живота ти. Сега, след като си повярвял, Бог обновява ума ти и ти помага да промениш начина си на живот. Това, само по себе си, ще те спаси от много проблеми в живота. Сега ти имаш Святият Дух в теб, който те ръководи, поучава и утешава. Та, живота ти е много по-добре, от преди!

Но, същевременно ще имаш и някои ужасни конфликти. Преди да си повярвал, ти просто си се предавал на изкушенията и после си страдал от последствията на греха си. Сега, като си осъзнал какво става всъщност, си решил да застанеш твърдо и да се бориш с тези изкушения. В процеса на тази борба ти осъзнаваш кой всъщност е източника на тези изкушения – Дявола. Тази борба срещу изкушенията и злото, не е срещу хора, а срещу невидимитезли духове на Сатана. Но, ти можеш да устоиш в тази битка, когато се облечеш с въоръжението, което Бог ти е дал.

Leave a Comment