С какво се храниш?

окт. 28th, 2015 | By | Category: Блог, Най-новото

soul foodКаквото ядеш, такова се чувстваш (не е граматически правилно, но пък за благозвучие).

Вярно е, че ако ядем лоша храна – тялото ни ще страда и няма да се чувстваме добре. Ако ядем пък добра храна, то ще ни бъде благодарно, и ще ни кара да се чувстваме добре и здрави.

Например:
Съня – много зависи от това, какво се яде вечер
Настроението – зависи и от храната, която е наслагвана в организма
Енергията – много зависи от храната, която ядем.

Същото е и е живота по Духа (Гал. 5:25), каквото ядем духовно, такива и ставаме. И това освен че има отражение върху тялото ни, има и върху душевната ни природа, което е по-важното.
И тук не става въпрос за „позитивни мисли“ – те често водят до психични заболявания (това не съм го казал само аз – http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032 ) По-скоро, ние като християни трябва да мислим с т.нар. „Библейско мислене“ – само то е правилното и здравословното, понеже е продиктувано от Създателят на всичко. Само Той знае, кое е най-доброто и ни го дава постоянно.
Християнина има надежда, която е реална и е голяма работа:

1. Спасение от греха и смъртта (смъртта няма да ни задържи в гроба).

2. Живот в Св. Дух – живот тук, на земята, където плодовете ще са невероятни: „любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание.“ – кой може да обещае тези неща? – те за човека не са естествени, затова ни трябва Святият Дух да ни даде сила за това.

3. Възможност да правим добро не от принуждение, а от радост с благодарение – понеже някой друг (Христос) е направил добро за нас. Тогава върху нас идва Божият Мир, който никой ум не може да схване.

4. Водим битка с греховната си природа, и е трудно, и боли, и скърбим, но пък имаме един Първосвещенник, който е минал през всичко и ни дава кураж и надежда, че има изход, и че изхода е прекрасен, само трябва да устоим до край. (Евреи 4-5)

5. Вечност във блажество и радост в Божието присъствие, и в присъствието на Агнеца. (Откр. 21-22)

Е, това е позитивно мислене по Християнски!!!

Славословете Господа; призовавайте името Му;
възвестявайте между народите делата Му.
Пейте Му и Го възпявайте с псалми;
говорете за всичките Му чудни дела.
Хвалете се с Неговото свято име;
нека се весели сърцето на онези, които търсят Господа.
Търсете Господа и Неговата сила.
Търсете лицето Му винаги. (1 Летописи 16:8-11)

 

Leave a Comment