Йоан 3:16

мар. 5th, 2011 | By | Category: Блог

rangizzz110100002

В град Чикаго, в студена и мрачна вечер се задала виелица. Малко момченце продавало вестници на ъгъла на една улица. Хората стояли вътре на топло, а на него му било толкова студено,че изобщо не се мъчело да продава вестници. Приближило се до стоящ наблизо полицай и му казало: ,,Господине, едва ли бихте могли да знаете къде едно бедно момченце може да намери топло място,на което да прекара нощта,нали? Аз всъщност спя в един кашон малко по-нагоре зад ъгъла, но там е ужасно студено. Със сигурност би било приятно да прекарам поне една нощ на топло.’’ Полицаят свел поглед към момчето и му казал: „Ще ти кажа какво да направиш. Отиди надолу по улицата до една голяма бяла къща. Почукай на вратата и когато ти отворят кажи: ,,Йоан 3:16.’’ Те ще те пуснат да влезеш.’’ Така и сторило момчето. Покачило се по стъпалата до вратата на къщата и почукало.Вратата отворила една жена, а то я погледнало и й казало: ,,Йоан 3:16.’’

Дамата го поканила: ,,Заповядай момченце.’’ Приютила го,предложила му да седне на голям люлеещ се стол пред камината и излязла от стаята. Тогава момченцето се замислило: ,,Не разбирам какво точно може да означава това Йоан 3:16, но със сигурност успя да стопли едно измръзнало момче.’’ По-късно тя влязла отново в стаята и го попитала дали е гладен. ,,Малко’’- отговорило то. ,,Не съм ял само от няколко дни и ми се струва, че бих могъл да хапна нещо.’’Жената го завела в кухнята и го настанила го голяма отрупана с храна маса, където той ял до насита. Тогава отново си помислил:,,Абе не съм много сигурен какво точно може да означава това Йоан 3:16, но със сигурност успя да нахрани едно прегладняло момче.’’После го завела на горния етаж,където била банята.Там го чакала голяма вана пълна с топла и ароматна вода.Момчето останало във ваната,докато водата започнала да изстива.Тогава си помислило: Йоан 3:16- не разбирам какво може да означава това,но със сигурност успя да направи едно много мръсно момче чисто.’’Когато приключило,дамата отново дошла и го отвела в стая с голямо легло,където го завила с пухени завивки,целунала го за лека нощ,изключила осветлението и го оставила да се наспи. ,,Йоан 3:16- не разбирам какво може да означава, но със сигурност успя да даде на едно много уморено момче почивка и спокойствие.’’На следващата сутрин тя дошла при него и го поканила при голямата, отрупана с храна маса и когато се нахранил, се преместили в стаята с напалената камина и големия люлеещ се стол. Тогава жената извадила една Библия и го попитала: ,,Ти разбираш ли смисъла на Йоан 3:16?’’-“Не госпожо, не го разбирам. За първи път го чух снощи, когато полицаят ми каза да го използвам.’’ Тогава дамата отворила Библията на евангелието от Йоан, трета глава, шестнадесетия стих и започнала да обяснява на детето за Исус. Там пред горящата камина детето предало живота си на Исус Христос. Седнало и си помислило: ,,Йоан 3:16, дори да не го разбирам напълно,аз знам,че може да направи едно изгубено момче да се почувства на сигурно място и да бъде спасено.’’

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот

Готови ли сте да приемете Божията любов към вас? Тя е безплатен дар и може да се приеме само чрез вяра в спасителната жертва на Исус Христос и покаяние, тоест, да поискаме прошка от Бог за греховете ни.

Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.

                                                                    Римляни 10:9-10

Бог ни обича, защото така иска, а не защото го заслужаваме.Неговата обич е безусловна и няма край и Библията е категорична по този въпрос, опитайте я не се бавете.

А тези, които са приели тази любов нека да вършат това, което жената е правила в тази истинска история, за да
може всеки около нас да осети реално Христовата любов, макар и да не разбира напълно Йоан 3:16. Въпреки всичко, знаем, че тази любов може да стопли сърцата ни, да ни нахрани духовно, да ни изчисти от греховете и да ни донесе покой.  Бог да ни благославя. Амин.

One Comment to “Йоан 3:16”

  1. Много ви благодаря за този невероятен разказ.Жестоко е да гледаш как има хора,които си нямат покрив над главата и в тези студени зимно и дни да стоят на вън, а ти да ги гледаш без да правиш нищо по проблема.Кога станахме толкова жестоки, кога станахме толкова безсърдечни.Виждаме какви политици ни управляват, хора мислещи само за себе си и да трупат богатства,богатства,които дори не могат и да изхарчат…тогава за какво са им, като има толкова бедни хора. Няма да се промени живота ни, докато не се променим самите ние.

Leave a Comment