Внимавайте да не ви заплени някой

юни 17th, 2011 | By | Category: Най-новото, Съобщения

fdgdВсички ние живеем в един кръговрат между робство и свобода. Библията ни предупреждава за измамливостта на греха и заробването, което той носи. Писанието е пълно с обещания за свободата, която имаме в Христос. Проблема е, че нашата култура си има своя народна философия изпълнена с обещания за свобода, лъжливи решения на проблеми и различни фалшиви теории за промяна. Тези теории са много привлекателни. Те ни казват, дори обещават, че ще можем да избегнем хаоса, да живеем свободно и да отстояваме на нашето си и така да запазим гордостта си.

Откакто свят светува, християните са се сблъсквали с такива проблеми. Нашият живот е един вид пресяване на лъжливи и истински обещания и теории за промяна. Дори и в първи век след Христос, апостол Павел написва следните думи към вярващите братя и сестри:

И така, както сте приели Христос Исус, Господа, така и ходете в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, като изобилствате в нея с благодарение. Внимавайте да не ви заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христос. Колосяни 2:6-8

Заповядайте на нашата неделна служба, където заедно ще изследваме най-честите заблуди, които ни завладяват и ни дават фалшива надежда?

1. Трябва да променя обстановката – сменям съ работата, местожителство, жената и др.

2. Трябва да си променя поведението – каквото и да каже съседа, ще сдържам гнева, понеже си променям поведението!

3. Трябва да мисля по различен начин – мисли мислите на Христос

4. Трябва да вярвам повече в себе си – аз съм велик, умен и нищо не може да ми попречи да достигна своят апогей (дори Христос)

5. Само се довери повече на Исус –  търси Бог за нещата, които дава – Той е терапевта.

Tags: , , , ,

One Comment to “Внимавайте да не ви заплени някой”

  1. Анонимен каза:

    Освен т.5 останалото е дълбоко невярно. И коварно… т.3 – Никой не може да „мисли мислите на Христос“ , но може само да се стреми да Го следва!

Leave a Comment