За ЕБЦ-Казанлък

Здравейте приятели,

 

Християнската евангелска баптистка църква в гр. Казанлък (ЕБЦ-Казанлък) се намира в центъра на град Казанлък.

Църквата е известна с топлата си атмосфера. Всеки е добре дошъл независимо от пол, раса или социално положение. Ние обичаме и служим на Бог, а начина, по който го правим е като обичаме хората, Неговото добро Творение.

ЕБЦ-Казанлък има за цел да помага на отделни хора и семейства да научат повече за Бог и Неговият Син Исус Христос, за да имат пълноценен живот.

Редът на нашите служби е:

 

  • Неделя- 10:00 ч
  • Вторник – 18:00 Библейско кафе (дискутираме Библейските теми с чаша кафе или чай в ръка)
  • Сряда – – 17:00 зима / 18:00 лято – Молитвено събрание (всеки има нужда да бъде подкрепен от други, особено някой да се моли за него)
  • Петък – – 17:00 зима / 18:00 лято Женско събиране (за да може жените спокойно да споделят радостите и проблемите си в живота като вярващи, е добре да си имат отделно събиране)

Неделно училище

В църквата имаме и т.нар. Неделно училище. То е специално за малчуганите (4-10г). Там се изучават Божиите истини за пълноценен и доволен живот.

Mладежко и тийнеиджръско събиране

Младежите и тинейджърите са най-уязвимите групи в нашето общество. Те най-лесно се поддават на лоши навици, които унищожават нашето общество и самите тях като личности. Ние, в ЕБЦ-Казанлък се стремим да представим една топла атмосфера, в която тийнейджърите (юношите) и младежите могат да се чувстват сигурни да споделят проблемите и трудностите, с които се блъскват всеки ден.

Библиотека

Гордеем се с това, че библиотеката в ЕБЦ-Казанлък е една от най-богатите църковни библиотеки в България. Тук може да се намерят творби както на съвременни така и на древни богослови и писатели. Едно истинско богатство.

Социален медицински кабинет

Виждайки нуждата на нашите съграждани и сънародници от медицинска помощ, с Божия помощ успяхме да открием медицински кабинет. Кабинетът работи всеки ден без Петък и Събота от 9:00-13:00. В кабинета има медицинска сестра и лекар, които се грижат за пациентите. Имаме и чакалня, където някой човек от църквата ще ви посрещне с топла усмифка и блага дума, а понякога имаме нужда само от това.

Как да ни намерите?

Можете да се обадите на телефона на църквата 0431 7 5117 или да ни посетите на адреса посочен по-долу.

Всеки е добре дошъл и входа е свободен!